Focus Night & Day

Érdekes cikk 2001-ből 

AHOL AZ OXIGÉN IGAZÁN SZÁMÍT...- A FOCUS NIGHT&DAY A VILÁG TETEJÉN


A Focus Night&Day sikeres világcsúcs-kísérlete!
Anna Czerwinska, a világ elsőszámú női hegymászója minden kontinensen meghódította a legmagasabb csúcsokat. Idén augusztus 25-én a Himalája egyik legmagasabb csúcsát, a 8201 méter magas Cho Oyo-t hódította meg. De nem ez volt a legmagasabb hegycsúcs életében: már megjárta a 8511 méteren lévő Lhotse-t, sőt, a Mount Everest-et, a világ tetejét is meghódította!
A lengyel hegymászónő most először, állandóan használt szemüvege nélkül indult a Himalája veszélyes csúcsaira. Ezúttal 10 dioptriás Focus Night&Day kontaktlencsét viselt, amely egyedülálló kísérlet a maga nemében. Ilyen magasan még senki nem járt előtte kontaktlencsével. Hiszen a lencsének - pontosan úgy mint viselőjének - hihetetlenül nehéz körülményekkel kell dacolnia! Mindenki által ismert, hogy a Himalája nem könnyen adja meg magát: hóviharok, szinte állandó metsző, jeges szelek, extrém hőmérsékletingadozások, (nem ritka a napi 30 C fokos hőmérsékletingadozás!) örök jég és fagy. A magashegyi ritka levegőben kevés az oxigén, ezért jóval nehezebb az ember légzése. Nem jut elegendő oxigén a szemnek sem, ami a tüdőn kívül az emberi test egyetlen olyan része, amely egyenesen a levegőből veszi fel az oxigént. Ezért a kontaktlencsék legfontosabb mérőszáma az oxigén-áteresztés. A legtöbb lencse nem engedi át a szemnek hosszú távon szükséges oxigénmennyiséget, ezért csak rövid ideig használható. Ez fokozottan igaz a magashegyi, oxigénszegény környezetben.
A Focus Night&Day a jelenleg kapható legmagasabb áteresztő-értéket képviselő termék a világon. A hagyományos lencséknél 6-szor (!) több oxigént képes a szemhez juttatni. Egyedülálló felületkezelése megakadályozza a szennyeződések lerakódását. Ilyen szélsőséges körülmények között a kontaktlencsék közül egyedül a Focus Night & Day lencsék megbízhatóak: kevesebb vizet veszítenek, mint más lencsék, és ezáltal nem okoznak a szemben dehidratációt, vagyis elkerülhető velük a látásélesség és kényelem csökkenése
A Focus Night&Day újabb megnyerő tulajdonsága, hogy kevésbé érzékeny az alacsony hőmérséklet hatásaira.

A veszélyeket nem ismerő hölgy 2001. szeptember 24-én elérte a Cho Oyo hegy csúcsát!
Ezúttal minden rendben és simán ment. Kontaktlencséjével az egész út során semmi problémája nem volt, amelyet akkurátusan vezetett naplója is igazol. A Cho-Oyo az első hegycsúcs, amit szemüveg nélkül ért el!
"Ezentúl ha csak tehetem, mindig szemüveg nélkül, kontaktlencsével vágok neki a hegymászó-utaknak. Összehasonlíthatatlanul kényelmesebb viselet, mint a szemüveg, vagy más lencsék, hiszen nincs szükség például napi ápolásra sem, amit mellesleg olyan extrém körülmények között nem is lehetett volna kivitelezni!"- összegezte tapasztalatait Anna Czerwinska.
A Focus Night&Day tehát meghódította a világ egyik legmagasabb csúcsát is!
szerzői jogok | oldaltérkép | adatvédelem | elérhetőségek
RSS Feed - Kontaktlencsék és kontaktlencse ápolószerek a webáruházban RSS Feed - Kontaktlencsés cikkek Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!
Copyright © Online Optik Kft. 2007-2014


Google+